På Vänerterminalen håller EDI & kamerateknik koll på över 30 000 individer

EDI – har funnits i någon form på Vänerterminalen sedan 1998. I början så användes program/klienter som var inköpta och driftades av externa företag. Under åren som gått så utvecklade Vänerhamn istället ett eget system. Sedan år 2010 har man nu ett eget system som drivs helt i egen regi. Det här medför bland annat att man nu kan skräddarsy olika lösningar för sina kunder.

 

I Vänerterminalen lagras nästan uteslutande pappersrullar åt en handfull olika kunder. Varje individ har en stor mängd information. I truckarna som används för att hantera individerna finns kameror för avläsning av streckkoder. Antingen fast monterade kameror eller handscanners – ofta finns både och.  Kamerorna läser av informationen hos varje individ och kommunicerar effektivt med Vänerhamns lagersystem.

 

Med hjälp av kameratekniken och det egna truck & lagerprogrammet för EDI hantering håller Vänerterminalen koll på över 30 000 individer som finns i lager. Det ser till att kunderna får iväg sitt material med korrekt information oavsett transportsätt. Under åren har flera unika lösningar skapats i det egna programmet som gör det lätt för de anställda att göra rätt och svårt att göra fel.

 

EDI = Electronic data intercharge